Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aplikace

 

Zajímavé aplikace pro IOS:

 

CG Transit
Offline jízdní řády. Aplikace je zdarma. Roční licence pro kompletní jízdní řády ČR (vlaky, autobusy, MHD měst) vyjde asi na 80 Kč. Evoropa asi na 160 Kč. Pokud si vytvoříte na CG Transitu účet, můžete po přihlášení tuto roční licence používat i na dalších zařízeních, kde máte nainstalovaný a přihlášený CG Transit. Aktualizace JŘ vycházejí často a pravidelně. Už jen záleží na Vás, jak si nastavíte jejich stahování. Osobně pro vyhledávání v jízdních řádech používám pouze a výhradně tuto aplikaci.

 

 

Mapy.cz
Online i offline mapy ČR, SR a Evropy od Seznamu. Mapy jednotlivých zemí si můžete stáhnout do Vašeho IOS zařízení. Jen počítejte s velkou datovou náročností. Mapa ČR má asi 500 MB. Jedná se o asi nejlepší digitální turistickou mapu ČR i SR. Hlasová navigace je k dispozici pro jízdu autem, na kole, pěšky atd. Při pěší navigaci se můžete dokonce nechat navigovat po turistických značkách, nebo po chodnících a různých průchodech a podchodech. Funkce Stopař zaznamená prošlou trasu a po přihlášení si ji můžete uložit do "batůžku". Jediná nevýhoda může být, že aplikace není ozvučená VoiceOverem.

 

 

IDOS do kapsy
Placená aplikace pro online vyhledávání v jízdních řádech. Aplikace je velmi přehledná a jednoduchá na ovládání. Jako její přednost bych zmínil widget který Vám vždy zobrazí nejbližší stanici MHD s časy odjezdů jednotlivých spojů.

 

 

Lire
Velice propracovaná čtečka RSS kanálů. Aplikace je placená. Jsou zde velké možnosti nastavení zobrazení jednotlivých příspěvků a jejich třídění. Komu nebude stačit ani největší velikost písma, tak může použít i odečítač obrazovky. Aplikace je přímo optimalizovaná pro VoiceOver.

 

 

WhatsApp
V současné době jedna z nejpopulárnějších chatovacích a volacích aplikací. V současné době zdarma. Asi málokdo ví, že původně bylo používání této aplikace zpoplatněno. Konečně někdo tomu Skypu natrhnul triko. 

 

 

Můj Vlak
Aplikace Českých Drah, která Vám usnadní cestování vlaky ČD. Aplikace je zdarma. Naleznete zde jízdní řády (pozor pouze vlaků ČD) online i offline, vlakový průvodce a můžete si zde rovnou i zakoupit jízdenku na vlak. 

 

 

TV Program
TV Program od Seznamu je zdarma. Po přihlášení Vašim Seznam účtem si můžete vytvořit vlastní seznam stanic. Můžete se nechat upozornit na Vaše oblíbené pořady. 

 

 

FileExplorer Pro
Všestranný souborový manager. Verze lite je zdarma. Plná veze je placená. Můj osobní favorit mezi desítkami různých souborových managerů dostupných pro IOS. Umožňuje přístup ke všem nejznámějším cloudovým úložištím - iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Disk atd. Dále umožňuje připojení přes protokoly FTP a Sambu. Takže není problém se na domácí Wifi připojit k počítači s Windows a nakopírovat si do do iPhonu nějaké ty soubory. 
Ale moji největší oblibu si získal kvůli Dropboxu. Na Dropboxu používám textové soubory jako poznámky sdílené pro všechny moje zařízení. Tento souborový manager umí otevřít a hlavně editovat textový soubor přímo na Dropboxu. Což je pro rychlé poznámky úplně super. Další pozitivní je, že si mohu nastavit velikost písma v textovém souboru.

 

 

SuperVision+