Jdi na obsah Jdi na menu
 


O mně


Jmenuji se Martin Plíštil a pocházím z malebné východočeské vesničky Potštejn (okres Rychnov nad Kněžnou). Od narození jsem těžce zrakově postižený. Navštěvovall jsem základní a střední školu pro zrakově postižené. Od roku 1997 bydlím a pracuji v Praze. Jsem ženatý a mám ročního syna. O elektroniku jsem se zajímal už od dětství. Asi to bylo tím, že táta je elektrikář a opravoval staré elektronkové televize. Svůj první počítač jsem dostal v roce 1993. Byla to 386-tka s operačním systemem MS-DOS a později i s Windows 3.11. S počítačm jsem se seznamoval jako samouk. Až jsem v roce 1997 nastoupil do zaměstnání jako počítačový technik, což dělám do dnes.  Moje koníčky jsou kromě počítačů také poslech metalové hudby, turistika a vaření.

 

Jsem odpůrce všech sociálních sítí jako Facebook, Twitter, Instagram atd. A také nepoužívám (až na vyjímky) skoro žádné moderní komunikační kanály jako Skype, ICQ a další chaty či kecálky. Vykecávat se po síti či sepisovat co kdy a jak dělám, to mě příjde jako zbytečná ztráta času. Jako jediné komunikační kanály používám email, SMS a telefon. Jedinou vyjímku u mě dostal WhatsApp.

 

Jinak mám rád melodickou metalovou hudbu, ale spíše zahraniční. Češi dle mého prostě metal neumí. Až tedy na pár vyjímek jako je Arakain, Skwor, Salamandra a staré desky od Citronu, Vitacitu a Ládi Křížka (Kreyson).

Ze zahraničních kapel mám celkem široké pole poslechu. Od klasiky Iron Maiden, Helloween, Rage, Running Wild, Manowar, Metallica, Judas Priest až po novější interprety jako Darkseed, In Flames, Nightwish, Sabaton, Stratovárius, Lechery, Hammerfall, Rammstein, Amaranthe, Holly Cross, Ravage atd. Poslední dobou mě zaujal "Melodický DeathMetal" jako Amon Amarth, Arch Enemy, Children of Bodom, The Duskfall, Lunarsea, Emergency Gate, Raintime, Solerrain, All that remains, Thousand Year War atd.

Na Spotify mám dva veřejné playlisty. Třeba Vás zaujmou.