Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nastavení Windows Vista pro SSD disk

29. 5. 2017

SSD - Windows Vista

- vypnout defragmentaci
- díky disku SSD se systém Windows startuje dostatečně rychle, takže je vhodné vypnout hibernaci pomocí příkazu powercfg –h off, tím zároveň ušetříte místo na disku
- vypnutí Supefetch, prefetch se provede v registru HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management \ PrefetchParameters pomocí hodnot EnableSuperfetch a EnablePrefetcher, které nastavíme na hodnotu 0.
- vypnout NTFS Last Access Stamp v HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ FileSystem a nastavit NtfsDisableLastAccessUpdate na hodnotu 1.
- pokud nepoužíváte indexování souborů, tak jej vypněte v Start / Ovládací panely / (Programy) / Programy a funkce / Vypnout funkce systému Windows případně nastavte indexování jen v určitých složkách, případně změnte ukládání indexů na jiný disk než SSD. To provedete kliknutím na Start a do políčka Prohledat programy a soubory napsat Možnosti indexování a v záložce Upřesnit nastavit jiný disk.
- vypnout stránkovací soubor
- zkontrolovat, že je spuštěna funkce TRIM pomocí příkazu fsutil behavior query disabledeletenotify má být 0. Případně pomocí programu CrystalDiskInfo http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
- omezte velikost cache internetového prohlížeče na 25-50MB
- Deaktivace Ready Boost
- Deaktivace Prefetch
- Deaktivace Superfetch
- Deaktivace defragmentace